İZMİR / BUCA - İsmet Yorgancılar Ortaokulu

DEDE KORKUT HİKAYELERİNDEN HAREKETLE YENİ BİR HİKAYE YAZMA YARIŞMASI

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsaminda okulumuzda Dede Korkut

hikâyelerinden hareketle yeni Bir hikaye yazma yarismasi düzenlenmistir. Son Katılım Tarihi: 09.01.2024

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında okulumuzda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması, buna bağlı olarak dilini iyi kullanması ve düşünce dünyasını geliştirmesi amaçlanmıştır.

GENEL KATILIM ŞARTLARI

Yarışmaya İzmir geneli, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî / özel ilkokul/ortaokul kurumlarında öğrenim gören öğrenciler katılabilecektir.

• Yarışmaya katılım gönüllülük esasına göre olacaktır.

• Eserlerin özgün ve yarışma temasına uygun olması gerekmektedir.

• Eserler, Türkçenin dil ve söyleyiş kurallarına uygun olacaktır.

• Yarışmaya gönderilecek eserler bilgisayarda Word formatında, A4 kâğıt ebatında, Times New

Roman yazı tipi ile 12 punto ve 1,5 satır aralıklı, sayfa kenar boşlukları 2,5 cm olarak yazılacaktır.

• Yarışmaya gönderilecek eserler dört sayfayı geçmeyecektir.

• Yazım kurallarında Türk Dil Kurumu Yazım Kılavuzu dikkate alınacaktır.

• Yarışmaya katılım ücretsizdir.

• Her öğrenci yarışmaya hikâye türünde yalnız bir eserle katılabilecektir.

• Seçici Kurul üyelerinin birinci dereceden yakınları yarışmaya katılamazlar.

• Başvuru yapılan eserin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Millî Eğitim Temel Kanunu ile Türk Millî Eğitiminin Genel Amaçlarına uygun olarak, ilgili yasal düzenlemelerde belirtilen ilke, esas ve amaçlara aykırılık teşkil etmeyecek şekilde hazırlanması gerekmektedir. Bu şekilde hazırlanmayan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Katılımcı eserlerinin her yönüyle özgün olması gerekmektedir. Hikâyelerin daha önce hiçbir yarışmaya katılmamış ve yayınlanmamış olması şartı bulunmaktadır. Eserlerin tamamı ya da bir bölümü basın-yayın organı veya herhangi bir mecradan kopyalanmış ya da alıntı yapılmış ise eser derece almış olsa bile aldığı derece iptal edilecektir.

• Yarışmaya katılanlar, eserin tümüyle kendisine ait olduğunu ve özgün olduğunu taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu taahhütleri dışında hareket ettiği anlaşılanların eserleri yarışma dışı bırakılır. Ödül verilmiş olup sonradan bu yönde tespiti yapılanların ödülleri geri alınır.

• Eser içeriklerinde geçecek olan özel ve tüzel kişilere ait isimlerin kullanımı ile ilgili yasal hak ve sorumluluklar katılımcıya aittir.

• Hikâye konusu şu şekildedir: “Dede Korkut Hikâyeleri” adlı eseri okuma faaliyetinden hareketle yeni bir hikâye yazılması.

Gerekli bilgiyi Türkçe öğretmenlerimizden ve okul idaresinden alabilirsiniz.

05-01-2024

Yayın: 05.01.2024 - Güncelleme: 05.01.2024 20:47 - Görüntülenme: 749