İZMİR / BUCA - İsmet Yorgancılar Ortaokulu

Ock

Okulumuzda Enerji Verimliliği Haftası kapsamında etkinlikler düzenli. Öğrencilerimize sınıf içi etkinliklerle enerji verimliliğinin önemi anlatıldı.

Ock

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında okulumuz öğrencileri tarafından "15 TEMMUZ ÇOCUK GAZETESİ ÖZEL SAYISI" hazırlanmıştır. Bu çalışmada öğrencilerimiz 15 Temmuz Günü'nün anlam ve önemi, milli birlik ve beraberlik, vatan ve millet sevgisi, yurt savunması, cesaret ve fedakârlık, şehit ve gazilerimizin hatıralarının yaşatılması konularına yer vermiştir. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsaminda okulumuzda Dede Korkut

hikâyelerinden hareketle yeni Bir hikaye yazma yarismasi düzenlenmistir. Son Katılım Tarihi: 09.01.2024

Ara

İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu etkinliğinde öğrencilerimiz müze alanını ziyaret ettiler ve Türk Dünyasından Ezgiler ve Çalgıları içeren eğitim konserine katıldilar.

Ara

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA OKULUMUZDA  GERÇEKLEŞTİRİLEN "Gönül Çalab'ın Tahtı: Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğü" AFİŞ YARIŞMASI SONUÇLANDI.

ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDER BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİZ.

BİRİNCİ:    8/D NEHİR T.

İKİNCİ:       8/E ECEM NAZ T.

ÜÇÜNCÜ:  7/D ARAL C.

Ara

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA OKULUMUZDA ANAHTAR KELİMELERLE HİKAYE ANLATMA YARIŞMASI DÜZENLENECEKTİR.

ANAHTAR KELİMELERLE HİKÂYE ANLATMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ İÇİN TIKLAYINIZ!

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA OKULUMUZDA

GÖNÜL CALAB'IN TAHTI YUNUS EMRE SÖZLÜĞÜNDEN SEÇİLECEK EN AZ ÜÇ KELİMENİN YER ALACAĞI ANLAMLI AFİŞ YARIŞMASI DÜZENLENECEKTİR.

"Gönül Çalab'ın Tahtı: Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğü" AFİŞ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ TIKLAYINIZ!

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Kas

Okulumuz öğrencilerine trafik güvenliği eğitimi verilmiştir.

Kas

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı kutlamaları kapsamında okulumuzda resim sergisi düzenlenmiştir. Bu güzel resimler için öğrencilerimizi kutlar, emeklerinden ötürü Resim Öğretmenimiz F. ÇITRAZ’a teşekkür ederiz.

Kod haftasında 'Arttırılmış Gerçeklik' kavramı ile ilgili etkinlikler yaptık.

Yapay zeka - ChatGPT - ChatBot kavramları ile ilgili etkinlikler yapıldı.